TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Контакт: Лео
Тел: + 86-21-60913363
Мобилни: +8617821748376
Емаил: ји88918760@163.цом
Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

Новости
Dom > Новости > Sadržaj
Радни принцип сушења адсорпционог сушача топлоте
Jul 10, 2018

Регенеративни адсорпциони сушач отпадне топлоте директно загрева регенеративни сушник топлотом високотемпературног издува ваздушног компресора, поништава електрични грејач за регенерацију типа микрохеата и нема потрошњу гаса због регенерације грејања (теоретски), у највећој мјери уштеде енергија. Како би се осигурало ефекат регенерације и компензација смањења температуре пражњења компресора изазвана сезонским променама, додатни грејач се обично додаје. Јиангсу Јиаиу ЈРР серија сушара за регенерацију отпадних вода је сушара нове генерације дизајнирана на бази адсорпционог сушара, која је ефикаснија и енергетски ефикаснија.

Сушна адсорпциона сушара за регенерацију отпадне топлине је нови тип адсорпционог сушара, који није ни тип топлотне регенерације нити тип регенерације топлоте, већ припада адсорпцији промјене температуре која се директно загрева и регенерише топлотом издувних гасова високе температуре ваздушног компресора. Десикант потпуно регенерише адсорбент. Чак и ако се користи у условима ниског притиска од 0,35 МПа, док однос односа оптерећења компресора није мањи од 70%, уређај за сушење може радити поуздано, тако да може у потпуности искористити властиту енергију и штеди енергију ефекат. . Елиминисан је електрични грејач сушара за регенерацију микро-топлоте, а регенеративни сушач за адсорпцију отпадне воде је нови уређај за сушење компримованог ваздуха, јер нема потребе за грејањем током регенерације грејања.

Радни принцип сушења адсорпционог сушара регенерације отпадне топлине

Столни рад, фаза десорпције преостале топлине Б кула

Издувни гас завршне фазе високотемпературног компресора од 100 ° Ц до 140 ° Ц улази у Б куку сушара преко вентила В3 и десорбује остатну топлоту адсорбента у Б торању и улази у хладњак кроз В9 вентил да се охлади на 40 ° Ц. Гас улази у сепаратор гаса и течности и одваја се. Вода се испушта кроз одводни вентил. Одвојени гас улази у колону А из вентила В10, а гас се даље дехидрира и осуши под адсорпцијом сушача. Затим, гас се излази кроз вентил В6 и пролази кроз филтер за прашину како би се добио производни гас.

Кула ради, Б кула дува хладну и суву регенерацију

Након десорпције куле Б, улази у фазу регенерације дувања и сушења. У овом тренутку се отвара вентил за прелаз вентила В1, а вентил В3 за рестрикцију топлоте је затворен, а гас директно улази у хладњак који се хлади на 40 ° Ц, а затим улази у сепаратор за гас и течност и одвојену воду пролази кроз. Испусни вентил се испразни. Одвојени гас улази у торањ А из В10 вентила и излази преко вентила В6. Истовремено се отвара сув регенерацијски вентил В5 и регенеративни вентил за испуштање В13, тако да ~ 1% гаса након сушења кроз А торањ пролази кроз отвору плоче. Након депресивације и експанзије, протиче кроз Б куку, а адсорпциони слој куле Б се охлади и даље осуши и регенерише за употребу у другом полу циклусу, а затим се испушта у атмосферу помоћу пригушивача.

Када се заврши хлађење куле Б, регенеративни вентил за испуштање В13 је затворен, а притисак се удвостручује према балансу притиска двоструког кулиса помоћу сувог регенерационог вентила В5 како би се спречило пикање тачке росе и притиска при прекиду. У овом тренутку завршава се горња половина уређаја за сушење, а двије куле се пребацују на доњу половину циклуса.

 • Контактирајте нас

  Контакт: Лео
  Тел: + 86-21-60913363
  Мобилни: +8617821748376
  Емаил: ји88918760@163.цом
  Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

 • Kategorija proizvoda
 • Цопиригхт © Јиаиу Специал Екуипмент Сва права задржана.