TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Контакт: Лео
Тел: + 86-21-60913363
Мобилни: +8617821748376
Емаил: ји88918760@163.цом
Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

Новости
Dom > Новости > Sadržaj
Каква је разлика између хладњака за сушење ваздуха и адсорпционог ваздушног сушача?
Jul 27, 2018

У модерним предузећима, коришћење компримованог ваздуха постаје све чешће. Заједнички сушени компримовани ваздух углавном укључују адсорпционе сушаре ваздуха и сушаре за сушење ваздуха. Која је разлика између фрижидера и сушара за адсорпцију?


1 различити принцип рада

Сушач за расхладни ваздух заснива се на принципу замрзавања и одушивања, а засићени компримовани ваздух из горњег тока се охлади до одређене температуре росишта кроз измјену топлоте помоћу расхладног средства, а велика количина течне воде се кондензује и аутоматски се испуштају из машине након што се одвоји од сепаратора гасне течности. Тиме се постиже сврха сушења воде. Адсорпционо сушење ваздуха заснива се на принципу адсорпције нихања притиска, а засићени компримовани ваздух из узводног вода се контактира са сушионицом под одређеним притиском, а већина воде се адсорбује у сушионици, а суви ваздух улази у низводни . Радити на постизању дубоког сушења.


2 различита ефекта уклањања воде

Због принципа сушача за фрижидер, ако је температура прениска, постојат ће формација леда, па је температура росишта обично 2 ~ 10 ° Ц. Сушач за адсорпциони ваздух не мора да пролази промену температуре, а десикант (глинице) се може даље осушити. Стога, тачка росеа излаза може обично да достигне испод -20 ° Ц, што значи да се може постићи дубоко сушење.


3 разлика у губитку енергије

Код расхладног сушача за сушење ваздуха, пошто се хлађење врши помоћу компресије расхладног флуида, снага напајања је висока. Сушач за адсорпциони ваздух има само неколико десетина вати електричне енергије, јер само треба да контролише вентил кроз електричну контролну кутију, што значи да нема губитка снаге.


4 разлика у губитку гаса

Будући да сушилица за фрижидер доводи до сврхе уклањања воде промјеном температуре, вода се испушта из машине преко аутоматског одвођача, тако да нема губитка запремине гаса. Сушачу за адсорпциони ваздух треба регенерацију од око 12-15%, јер се десикант треба регенерисати након што је апсорпција воде засићена.


5 различитих стопа неуспеха

Будући да систем расхладног система и ваздушни систем сушилице за хладјење ваздуха укључују релативно компликоване електричне делове, а сушара за адсорпциони ваздух има само вентил који има неисправност због честих кретања, стопа неуспеха сушара за адсорпциони ваздух у нормалним условима је нормална. Нижи је од сушара за фрижидер.


Генерално, сушара за адсорпцију ваздуха је супериорнија од сушара за хладјење ваздуха у погледу стабилности и ефекта. Само зато што треба изгубити одређену количину гаса за регенерацију. Међутим, све више произвођача је одабрало адсорпционе сушаре за ваздух, за које се наводи тренд.


 • Контактирајте нас

  Контакт: Лео
  Тел: + 86-21-60913363
  Мобилни: +8617821748376
  Емаил: ји88918760@163.цом
  Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

 • Kategorija proizvoda
 • Цопиригхт © Јиаиу Специал Екуипмент Сва права задржана.