TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Контакт: Лео
Тел: + 86-21-60913363
Мобилни: +8617821748376
Емаил: ји88918760@163.цом
Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

Новости
Dom > Новости > Sadržaj
Пет главних компоненти Генератора ПСА азота
Aug 03, 2018

Са брзим развојем индустрије, генератори азота се широко користе у хемијској, електроничкој, металуршкој, прехрамбеној, машинској и другој области. Међу њима, ПСА азотни генератори који користе технологију адсорпције притиска су постали главни методи производње азота, затим ПСА генератори азота. Које су главне компоненте?


1. Систем пречишћавања компримованог ваздуха

Молекуларно сито угљеника је кључни материјал за одређивање производних капацитета генератор азота. Због тога што компримовани ваздух који обезбеђује ваздушни компресор обично садржи трагове честица уља, воде и прашине, ове нечистоће, нарочито нафтне молекуле, смањују адсорпциони капацитет угљених молекуларних сита, тако да је компримовани ваздух пре уласка у систем за сепарацију кисеоника и азота потребно је уклонити уље и уклонити прашину. Прво, ваздух компресује компресор на 0,75-1,0 МПа у систем за пречишћавање ваздуха. Већина нечистоћа воде, уља и прашине уклања се помоћу филтра за цевовод, а затим се вода дехидрира помоћу расхладног сушара како би се тачка росе тачке повећала на 2 ° Ц - 10 ° Ц. Фини компримовани филтер, ултра фини филтер и дегреасер активног угља се поново користе како би се добио чист компримовани ваздух под притиском од 0,75-1,0 МПа, тачком тачке росе од 2 ° Ц до 10 ° Ц и садржајем уља од ≤ 0,01 ппм. Систем за пречишћавање ваздуха састоји се од филтера за цевовод, сушача за замрзавање, финог филтера, суперфине филтера, одмашћивача активног угља, аутоматског одводног вентила и кугличног вентила.


2. Систем резервоара за ваздух

Функција резервоара за складиштење ваздуха обезбеђује да систем за сепарацију кисеоника и азота користи гас да буде стабилан. Када се укључи систем за сепарацију кисеоника и азота, тренутна брзина протока ваздуха спречава се превише брзо, што утиче на ефекат пречишћавања ваздуха, побољшава квалитет компримованог ваздуха који улази у адсорбер и продужава животни век молекуларног сита. Истовремено, када адсорпциони кула ради на прелазу, он такође обезбеђује велику количину компримованог ваздуха потребног за брз раст тлака у кратком времену за ПСА уређај за сепарацију кисеоника и азота, тако да се притисак у адсорпционом кулу брзо подиже се на радни притисак, обезбеђује поуздану и стабилну опрему. трцати. Систем резервоара за ваздух чине резервоар за складиштење ваздуха, сигурносни вентил, запорни вентил, куглични вентил, манометар и слично.


3. Систем за сепарацију кисеоника и азота

Систем сепарације кисеоника и азота је суштински део сепарације ваздуха. Основно тело је две адсорпционе куле испуњене угљеничким молекулским ситама. Када чисти компримовани ваздух улази у адсорпциону кућу, О2, ЦО2 и траг Х2О се адсоришу молекулском сито угљеника, а азот се излази из излазног краја. Постаните производ азота. Када једна колона адсорбује азот, друга колона се испушта из микропора декомпресијом како би се уклонили О2, ЦО2 и Х2О адсорбовани у молекуларном ситу, чиме се реализује регенерација и десорпција молекуларног сита. Две колоне изменично адсорбирају и регенеришу, и континуирано излазе из азота. Систем за сепарацију кисеоника и азота састоји се од адсорпционог торња, молекуларног сита запакованог у торањ, пнеуматског вентила, пригушивача, вентила за гашење, цилиндра за компресију, манометра и слично.


4. Систем пуфера азота

Главна функција азотног пуфер система је изједначавање притиска и чистоће азота одвојеног од система за одвајање азота и кисеоника како би се обезбедило континуирано снабдевање азотом. Истовремено, када се адсорпциони кула регенерише до прекидања адсорпције, он делом квалификованог азотног гаса спрема назад у кутију за заштиту адсорпционог торња, а такође помаже да се повећава адсорпциони кула. Систем азотног пуфера састоји се од резервоара за пуфер, мерача протока, филтра за прашину, вентила за регулацију притиска, вентила за гашење и сигурносног вентила.


5. Електрични систем управљања

Главне функције система за управљање електричном енергијом су радни старт-стоп, индикатор радног статуса, сигнал грешке и индикација светлосног аларма, приказ чистоте, пнеуматски вентил према програму подешавања, даљински приказ и контрола. Електрични контролни систем се састоји од програмабилног ЦПУ контролора, триплекса извора гаса, електромагнетног вентила, индикаторског свјетла, анализатора азота итд. И углавном је уграђен у електрични контролни ормар.

 • Контактирајте нас

  Контакт: Лео
  Тел: + 86-21-60913363
  Мобилни: +8617821748376
  Емаил: ји88918760@163.цом
  Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

 • Kategorija proizvoda
 • Цопиригхт © Јиаиу Специал Екуипмент Сва права задржана.