TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Контакт: Лео
Тел: + 86-21-60913363
Мобилни: +8617821748376
Емаил: ји88918760@163.цом
Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

Новости
Dom > Новости > Sadržaj
Адсорптион Прессуре Свинг & Он-сите Гас Генератион Гас
Jun 21, 2018

Технологија производње азотног гаса на локацији за производњу и прерађивачку индустрију све више се признаје као економична алтернатива снабдијевања гасом азота индустријским апликацијама и процесима. Данас се технологија која се користи за сепарацију гасова на азору састоји се прије свега од две кључне технике: мембране од шупље-влакна и адсорпције под притиском. Мембрана са шупљим влакнима је релативно ефикасна метода раздвајања гасова азота из других атмосферских гасова, међутим, она има ограничења у погледу дуговечности и чистоће азота, која је способна да испоручује у низводне примјене. С друге стране, Адсорптион Прессуре Свинг Адсорптион (ПСА) је високо ефикасна и робусна технологија која се може прилагодити већини захтева за протоком. Укупни ПСА сматра се бољим системом производње гаса јер производи чистач, сушач, квалитетнији гас од напајања компримованим ваздухом, са нижом тачком росишта и високом чистоћом.


Шта је ПСА азота и како то функционише?

ПСА је техника која омогућава раздвајање мешавине гаса у своје поједине компоненте помоћу чврстог молекуларног сита као адсорбента. У случају азота, адсорбент који се користи је угљеник, на који одређени молекули, пре свега, адсорбирају под притиском.


Молекуларно сито угљеника (ЦМС) је у суштини кревет од малих карбонских перлица или пелета. Када је колона за пречишћавање азота, упакована ЦМС-ом, под притиском компримованог атмосферског ваздуха (углавном састоји се од азота, кисеоника, угљен-диоксида и аргона), кисеоник, угљен-диоксид и влага се адсорбују угљеничном перле, а азот не. Ово се јавља првенствено због величине ангстром молекула заснованих на азоту и кисеонику - порције ЦМС-а су управо тачне величине за адсорбовање кисеоника и његових молекулских једињења (као што је ЦО2 и Х2О), док су молекули азота превелики.


У генераторе ПСА азота, процес се првенствено састоји од двостепеног циклуса ...


Фаза 1: Адсорпција

Компримовани, влажни ваздух се улива у колону за пречишћавање азота под притиском. Кисеоник, Х2О и ЦО2 молекули се адсорбују у порозну структуру ЦМС-а, док молекули азота пролазе кроз колону и сакупљају се низводно, у спремнику за одлагање, гдје се може хранити апликацијама на захтев.


Фаза 2: Регенерација

Када је засићено, колона за пречишћавање азота пролази кроз циклус декомпресије, где се притисак брзо дисипира отпуштањем адсорбованих кисеоника, ЦО2 и Х2О молекула у атмосферу, евентуално нормализујући у припреми да циклус понови.

 • Контактирајте нас

  Контакт: Лео
  Тел: + 86-21-60913363
  Мобилни: +8617821748376
  Емаил: ји88918760@163.цом
  Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

 • Kategorija proizvoda
 • Цопиригхт © Јиаиу Специал Екуипмент Сва права задржана.