TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Контакт: Лео
Тел: + 86-21-60913363
Мобилни: +8617821748376
Емаил: ји88918760@163.цом
Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

Новости
Dom > Новости > Sadržaj
Инспекција важних делова како би се осигурала нормална операција генератора азота
Jul 18, 2018

Генератори азота морају обратити пажњу на стање њиховог рада током нормалног рада, што је корисно за значајно побољшање вијека генератора азота и уштеде трошкова. Због тога је неопходно тестирати безбедносне перформансе следећих компоненти.

1, ваздушни компресор

Најбоље је прво уградити филтер. Како би спречили улазак чађи у компримовани ваздух, време рада ниског притиска ваздушног компресора не може бити веће од 30 минута, а рад и одржавање вентилатора за издувавање може се добро обавити. Квалификовано предузеће може додати резервну паралелну браву за вентилатор издувних гасова. Неопходно је добро обавити управљање квалитетом кружне воде. Предузећа са произвођачима азота могу да користе деминерализовану воду и додају уређаје за анти-скалирање циркулационим водоводним цевима компресора како би успорили или смањили депозицију вага и муља. Хлађење уља би требало да буде двоструко хладно уље. И могу се пребацити на интернет.

2, уређај за претходно хлађење

Условна предузећа требају припремити два хладна сушара што је више могуће, један је традиционални тип сушара, а други је енергетски штедљив и околишно фрижидер. У супротном ће се зауставити када се концентрација угљен-диоксида излази из молекуларног сита. Пошто је излазна линија машине за сушење већа на дуго времена, површина протока се смањује, отпор се повећава и излазни притисак сушара се повећава. Због тога се препоручује да се гасни котел за адсорпцију азота генератора користи за обрнуту чистоћу пре почетка испитивања.

3. Прочишћавање

Операција отвора молекуларног сита треба да буде спора и стабилна да спречи проток ваздуха од удара на слој азотног алатног алата, чинећи молекуларно сито прашком у кули и формирање опасности. Постоји проблем са пнеуматским вентилом молекуларног сита, који ће довести до тога да се стање услед одвајања ваздуха флуктуира и заустави. Препоручује се употреба пнеуматског вентила са високом поузданошћу и независаним извором ваздуха, а сигнал повратне спреге пнеуматског вентила треба да буде осетљив. Када вентил не ради или акција није на месту, аларм се може алармирати у времену.

4, суперкомпјутер

Препоручује се употреба хидрауличног контејнера са ваздушним јастуком или помоћном пумпом за уље за повезивање са експандером. Када се заустављање покреће инерцијом, помоћна пумпа за уље се може ротирати како би се задовољило захтевима за подмазивање експандера када се заустави. Почетно стање пумпе за уље генерално има притисак заптивног гаса. Пумпа за уље треба да се блокира са условом почетног притиска заптивног гаса, без обзира да ли је у усправном стању или у независном стању. Рани генератори азота су склони несрећама јер игноришу почетне услове у независној држави.

5. Спремник за течност.

Генерално, притисак резервоара за складиштење атмосферског притиска се контролише на око 10КПа. Пошто ефекат топлотне изолације није добар, количина испаравања је велика због опоравка течности или повратка течности, а вентилациона линија је тања, притисак резервоара је висок. Потребно је обратити пажњу на одзрачни вентил у стању несреће. Без обзира на то да ли је вентил за гашење гасова, како би се спречило затварање вентилног вентила у стању несреће због грешке у дизајну или инсталацији, што доводи до превеликог притиска резервоара; стриктно примењују одговарајуће прописе о управљању пуњењем азотног генератора течног танкера, пуњење течног кисеоника, течног азота Не прелазе 90% запремине резервоара; препоручује се приказ електростатичког уземљења за пуњење течног кисеоника.

6, главна хладна експлозија-доказ.

Главна хладњачка заштита од експлозије је главни приоритет управљања производњом безбедности за сепарацију ваздуха. Атмосферски ЦмХн петрохемијских предузећа је углавном висок, а квалитет ваздуха мора бити анализиран једном дневно. Ветар мора бити подешен да прати смер вјетра четири сезоне; мора се успоставити излазни генератор азота и метеоролошки рачун за анализу и контролу акумулације ЦанХн; ваздушни компресор мора бити извезен. Гас се уграђује у систем надзора и периодично се тестира.

7, ваздушни расхладни торањ мора обратити пажњу на квалитет воде у циркулацији, као што је замућеност, ЦОД, садржај уља, било да се додају фунгициди за производњу пјене. Препоручљиво је да квалификована предузећа усвоје циркулацију затворених кола што је више могуће како би се смањиле спољне сметње, али обратите пажњу на редовну замјену како би се спречило погоршање квалитета воде.

8. Потребно је смањити улазну температуру молекулског сита што је више могуће за побољшање способности молекуларног сита да адсорбује нечистоће. Када се атмосфера погорша или хитно отпусти генератор азота, молекуларно сито треба регенерисати на високој температури, а радни циклус треба скратити према потреби како би се минимизирао ЦмХн који улази у кулу. Количина; да би се осигурало темељитост регенерације молекуларног сита; да ојачају праћење квалитета извоза молекуларних сијева, укључујући росу, Ц02 и ЦмХн, онлине и оффлине анализу заједно.

 • Контактирајте нас

  Контакт: Лео
  Тел: + 86-21-60913363
  Мобилни: +8617821748376
  Емаил: ји88918760@163.цом
  Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

 • Kategorija proizvoda
 • Цопиригхт © Јиаиу Специал Екуипмент Сва права задржана.