TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Контакт: Лео
Тел: + 86-21-60913363
Мобилни: +8617821748376
Емаил: ји88918760@163.цом
Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

Новости
Dom > Новости > Sadržaj
Како функционише компресиван ваздушни сушач?
Jun 13, 2018

Прво, принцип системске конфигурације расхладног сушача ваздуха

Сушач са фрижидером са компримираним ваздухом смањује температуру хлађењем, тако да се водена пара у компримованом ваздуху кондензују у капљице, чиме се постиже сврха смањења садржаја влаге. Кондензиране капљице излазе из машине за сушење кроз аутоматски систем за одводњавање.

Компримовани ваздух са засићеном воденом паром улази у прецоолер сушара. У предохлађивачу, улазни топли ваздух се прво охлади и охлади, смањујући оптерећење на систему (овај процес је преохлађивање). Пре-хлађени ваздух улази у испаривач. Овде топлота која се ослобађа из ваздуха апсорбује расхладном средством и охлади на претходно подешену температуру (2 до 7 ° Ц). Након што се ваздух охлади, формира се капљице водене паре, која се одвоји од ваздуха парним сепаратором и испразни из ваздуха кроз аутоматско одводњавање. Након напуштања парног сепаратора, хладни ваздух улази у љуспицу пређохлаја. Влазни топли ваздух пролази кроз замену топлоте и оставља сушач након што се загреје на отприлике 10 ° Ц од улазног ваздуха. Ово подгревање спречава секундарну кондензацију излаза излаза и низводне линије, а такође повећава енергију ваздуха, побољшавајући услужни програм. Поред тога, након што компримовани ваздух пролази кроз сушара, чврста прашина од 3 μм или више је филтрирана, а квалитет ваздуха је потребан за чишћење и сушење.

Друго, радни принцип регенерације микро топлоте адсорпционог сушара ваздуха

Сушач за адсорпцију микро-термичког регенерације усваја алтернативни рад двоструких кула. Компримовани ваздух улази у кућу сушара А кроз вентил 1А (1Б затворен), а гас се дехидрира и осуши под јединственим адсорпционим ефектом адсорбента. Готови гас пролази кроз вентил 5А (5Б). Затворено) до тачке употребе, а око 5% извора сувог гаса загрева гријач, а затим пролази кроз вентил 4Б (4А затворен) у кулу Б. Након загревања у одређеном временском периоду, адсорбент регенерисани и заустављени. Након загревања улази у хладну фазу дувања како би се охлађио слој адсорбента десикаторске куле Б (за припрему за следећи циклус), а затим га испразни у атмосферу преко пригушивача, затвара вентил 2Б пре него што се преклопи у другу половину циклуса и отвара вентил 1Б како би се направила два кула тела. Након изједначавања притиска, прекидање је завршено (гарантујући стабилно коришћење притиска гаса и избегавање ударног удара сушара). Истовремено, рад започиње у другој половини циклуса (рад кула Б сушаре и регенерација кулиса сушара А), а ток је сличан циклусу прве половине.


Треће, комбинована сушилица ради:

Комбиновани сушач је разумно комбиновати сушач за судоперу и адсорпциону сушару заједно. Ваздух који третира сушилица не пролази кроз пред-хладњак и директно улази у адсорпциону сушару након одводње из сепаратора сушара. Тренутно је температура ваздуха за сушење око 2 ° Ц-5 ° Ц, а тачка росе је око 5 ° Ц. У овом тренутку, адсорпцијски сушач наставља да врши дубоку адсорпцију, а што је нижа температура адсорпционог сушара, то је боља тачка росе. Према томе, комбиновани сушач може постићи стабилнију тачку росишта. Пре уласка у сушару за адсорпцију, део воде уклоњен је хладним сушачем, што смањује радни оптерецивач адсорпционог сушара. Дакле, адсорпционо сушење се може заменити дуже време, чиме се смањује потрошња ваздуха.

 • Контактирајте нас

  Контакт: Лео
  Тел: + 86-21-60913363
  Мобилни: +8617821748376
  Емаил: ји88918760@163.цом
  Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

 • Kategorija proizvoda
 • Цопиригхт © Јиаиу Специал Екуипмент Сва права задржана.