TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Контакт: Лео
Тел: + 86-21-60913363
Мобилни: +8617821748376
Емаил: ји88918760@163.цом
Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

Новости
Dom > Новости > Sadržaj
Главни фактори који утичу на живот ПСА генератора кисеоника
May 31, 2018

1. Гаранција компримованог ваздуха

Кисеоник долази из ваздуха. Без прецизне количине ваздуха, није потребан кисеоник за одвајање. Права количина ваздуха такође захтева одговарајући притисак да би се задовољили захтеви адсорпције кисеоника и технологије сепарације азота. Тренутно компресовани ваздух агрегата ПСА добија се помоћу ваздушног компресора. Излазни гас ваздушног компресора је улазни гас молекуларног сита. Овде, излазни ваздушни притисак и запремина гаса ваздушног компресора морају се правилно усклађивати са адсорпционом кулом молекуларног сита и цијелим системом генератор кисеоника адсорпције под притиском. Ако је запремина гаса превелик или премала, потребна је висока квалитета и висока концентрација кисеоника. Због тога је стабилна радна снага ваздушног компресора основна гаранција за кисеоник у механизму генерисања кисика за адсорпцију кисеоника и његов вијек трајања је директно повезан са нормалним радним вијеком ваздушног компресора. Ако запремина излазног ваздуха и притисак ваздушног компресора опадају након рада у одређеном временском периоду, треба га заменити, у супротном ће се ефекат производње кисеоника смањити, што резултира смањењем могућности раздвајања молекуларног сита кисеоником и азот док се излазни ваздух и животни век генератор ПСА не заврше.

2. Поуздано пребацивање молекуларних сита у две куле

Пошто генератор ПСА кисеоника користи две куле алтернативне радне технологије молекуларног сита, онда је статус кретања два кула такође један од кључних фактора. Ако се две колоне молекуларног сита не могу прецизно пребацити у складу са одређеним притиском или временским периодом, перформансе производње кисеоника молекуларног сита унутар торња ће се смањити све док се капацитет за производњу кисеоника у потпуности не изгуби. Ако је време конверзије предугачно или је притисак превисок, појавит ће се сљедећа појава: када молекуларно сито улази у торањ гдје се стварају адсорпција и производња кисеоника, молекуларно сито ће постати засићено и капацитет сепарације ће се смањивати све док стање сепарација кисеоника и азота се уопће не може постићи. Концентрација кисеоника коју произведе машина ће се смањити све док не буде потпуно из ваздуха; и молекуларна сита која се улазе у радно стање чишћења азота, неће се повратити са високом концентрацијом кисеоника након исцрпљивања азота, нити ће моћи да добију добре резултате. Аналитичка регенерација. На тај начин ће се капацитети одвајања кисеоника и азота молекуларних сита у оба кула смањити док не потпуне. Слично томе, ако је време конверзије прекратко или је притисак пренизак, доћи ће до следеће стање: молекуларно сито унутар колоне која је у радном стању успорила производњу кисеоника и не би добила довољно ваздуха и притиска за извођење кисеоника и одвајање азота, а добијени гас производа неће бити довољан. Количина се неће повећати и унети молекуларно сито молекуларног сита у чисту радну стање, јер је вријеме прекратко, азот није потпун, не може добити довољно кисеоника, анализа и регенерација неће бити потпуна, исто Молекуларно сито способност раздвајања кисеоника и азота. Стога, време или притисак потребан за пребацивање између две куле мора бити доследан и тачан.

Тренутно, двије куле молекуларних сита кучишта генератора кисеоника ПСА контролишу пнеуматски прекидачки вентил. Пнеуматски прекидач се контролише електронском електромагнетном контролом или мотором. Свака од ових веза је повезана са успјехом или неуспјехом конверзије два куле. Докле год не успије деловање било којег од ових корака, контролна конверзија кула молекуларних сита од два торња бит ће одступана, што резултира смањењем капацитета за сепарацију кисеоника и азота молекуларних сита у двије куле све до потпуног отказа. Запазио сам различите врсте адсорпционих кисеоничких генератора. Није неуобичајено да пнеуматски вентил и електронска или моторна контрола пропадну након периода коришћења. Ово је такође један од главних разлога за смањење капацитета за сепарацију кисеоника и азота молекуларног сита у адсорпционој кули и скраћивање вијека трајања генераторског кисеоника адсорпционог кисеоника.

3, регенерација молекуларног сита треба бити у потпуности

Радни ток једног молекуларног сита два моларна сита је: молекуларно сито адсорбира гас азота (засићује постепено) док генерација кисеоника → молекуларно сито испушта гас азота, високо концентрирани кисеоник чисти повратни удар, разлагање и регенерише → понавља претходни процес. Двије колоне молекуларног сита се мењају алтернативно, а молекуларна сита у кули стално подлежу сепарацији кисеоника и азота. Према томе, молекуларно сито мора бити анализирано и регенерисано. Што је темељнија анализа, то је већа његова способност регенерације и дужи век трајања. У процесу производње кисеоника моларних сита два торња, део висококонцентричног производа кисеоника произведен од стране једне куле треба одвојити за употребу у анализи повратног чишћења молекуларног сита након што је азот исцрпљен у другом торњу . После уклањања азота, висока концентрација кисеоника у одбојној цеви је већа, а аналитички ефекат молекуларног сита ће бити бољи. Приликом уласка у наредни циклус, способност адсорпције азота ће бити јача и учинак кисеоника ће бити бољи. Насупрот томе, ако се количина висококонцентрисаног кисеоника смањује током чишћења и повратка, онда ће аналитички ефекат молекуларног сита бити лош, а капацитет сепарације кисеоника и азота ће бити погорнији када уђе у следећи циклус, а ефекат производња кисеоника ће се смањити.

Генератор ПСА кисеоника је дизајниран са излазном кисеоником. У оквиру номиналног издувног кисеоника, висока концентрација кисеоника, одвојена од чишћења и одбијања, обично је довољна да задовољи потребу за чишћењем и повратним током након нестајања азота. Међутим, ако се корисник неправилно користи, превазилажење номиналног издувног кисеоника ће узроковати велика оштећења молекуларног сита. Пре свега, прекорачење номиналног излаза ће се неизоставно допунити дијелом азота, тако да излазна концентрација кисеоника не може да достигне више од 90%, а квалитет кисеоника ће пасти. Друго, квалитет кисеоника готовог производа ће се смањити, што ће смањити концентрацију кисеоника која се користи за чишћење пукотина. Смањен је ефекат резолуције и регенерације молекуларног сита у кули, што директно утиче на способност производње кисеоника и вијек трајања молекуларног сита. Ако корисник може да користи око две трећине садржаја кисеоника у генератору ПСА кисеоника, молекуларно сито може бити боље заштићено, што је корисно за продужење век трајања молекуларног сита.


 • Контактирајте нас

  Контакт: Лео
  Тел: + 86-21-60913363
  Мобилни: +8617821748376
  Емаил: ји88918760@163.цом
  Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

 • Kategorija proizvoda
 • Цопиригхт © Јиаиу Специал Екуипмент Сва права задржана.