TEL: +86-21-60913363
Kategorija proizvoda
Контактирајте нас

Контакт: Лео
Тел: + 86-21-60913363
Мобилни: +8617821748376
Емаил: ји88918760@163.цом
Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

Новости
Dom > Новости > Sadržaj
6 Основно знање о технологији адсорпције нихања под притиском
Sep 14, 2018

1. Основни радни кораци за адсорпцију под притиском?

Технологија адсорпције под притиском, јер је адсорбент потребно регенерисати, адсорпција је прекинута. Због тога се у индустрији користе два или више адсорпционих кула у изменичном (или секвенцијалном циклусу) адсорпције и регенерације адсорпционог торња, једна колона је под притиском и адсорбирана, а друга колона је распадана и разградјена да се регенерише како би се осигурала цела адсорпција процес. Континуитет.


2. Какав је ефекат избора адсорбента на јединицу за адсорпцију притиска?

Перформанси адсорпције адсорбента за сваку гасну компоненту оцењивани су експерименталним мерењем изотермалне адсорпционе линије под статичним условима и кривуљем одлива у динамичким условима. Добар адсорпциони учинак адсорбента је основни услов поступка сепарације адсорпције. Избор адсорбента у процесу адсорпције нихања притиска такође треба размотрити контрадикцију између адсорпције и десорпције. Неопходно је одабрати адсорбент са великим капацитетом адсорпције и лако десорпцијом како би се смањила потрошња енергије депресивних десорпција. Још једна тачка одабира адсорбента је да је фактор раздвајања између компонената што је могуће већи, чиме се смањује губитак ефективног гаса.


3. Шта је мртво?

Такозвани мртви простор не само да апсорбира преостали простор у слоју торња након одбијања запремине окруженог адсорбентом. То јест, када се одређена компонента адсорбује и избалансира, укупна количина у адсорпционом кули има два дела, један део је у мртвом простору, а други дио адсорбује адсорбент, а његова сума се назива задржана количина одређене компоненте у кутији за адсорпцију; Однос количине сваке слабе адсорбиране компоненте и јако адсорбиране компоненте садржане у мртвом простору до меморијског задржавања кревета означава се као фактор раздвајања. Што је већи фактор раздвајања, то је лакше одвајање.


4. Зашто желите да контролишете одговарајућу брзину протока ваздуха?

Током рада адсорпционог торња, притисак у кревету се периодично мења, а гас улази и излази за кратко време. Адсорбент треба да има довољно чврстоће да смањи дробљење и хабање. Када је брзина протока прехлађења, што доводи до суспензије адсорбента, хабање је интензивирано, што доводи до прекида адсорбента и утиче на век трајања адсорбента. Различити адсорбенти имају различите протоке гаса. Ово зависи првенствено од јачине адсорбента и величине адсорбентних честица.


5. Зашто гас из сировине који улази у јединицу ПСА мора бити дехидриран?

Ако одвојени гас садржи слободну воду и засићену воду, може се уклонити само одређена количина засићене воде у слоју адсорпционог торња. Затим, у процесу адсорпције, ако се велика количина воде доведе у кутију за адсорпцију, перформансе адсорбента могу бити деградиране или чак неуспешне. У овом тренутку, неуспешни адсорбент треба поново активирати или заменити. Активација адсорбента захтева употребу инертног гаса који кружује на температури од 150 ° Ц или више, што је дуготрајно и напорно и прилично је тешко. Према томе, садржај воде који улази у ПСА јединицу мора бити строго контролисан током рада, а механичка вода се не сме садржавати.


6. Зашто се гаса сировина који улази у јединицу ПСА мора бити размашчена?

Ако одвојени гас садржи супстанце као што су органско механичко уље за подмазивање и катран угља, ове масне супстанце ће се придржавати спољне површине адсорбирајућих честица током процеса адсорпције, блокирајући пролаз у адсорбенту и узрокујући да адсорбент изгуби своју адсорпцију. способност. Сваки адсорбент на који се споји мастна материја, без обзира да ли је загрејана или депресивна, не може се регенерисати. Према томе, садржај уља у плину мора бити стриктно ограничен. У неким случајевима треба додати средство за одмашћивање како би се спречило пропадање адсорбента током употребе.

 • Контактирајте нас

  Контакт: Лео
  Тел: + 86-21-60913363
  Мобилни: +8617821748376
  Емаил: ји88918760@163.цом
  Сајт: ввв.јиаиу-гас.цом

 • Kategorija proizvoda
 • Цопиригхт © Јиаиу Специал Екуипмент Сва права задржана.